Sunday, 13 November 2011

school time ^__^

Hey readers ^^

post kalli nih aku na cerita tentang time zaman-zaman ak sekolah dulu :) ngeee ~..memang bes sangat kalau teringat balik...time-time nakal...time serong kelas..huhu...jangan engat aku ta penah buad..haha...sume aku penah try tauu .. tdulu sukan memang aku zero..ta masuk pape..tak aktif...tapi yang paling aktif tentulah badan beruniform...gile-gilee aktif..since form 2 sampai aku form 5.. mule-mule ta minat pon..dah cikgu ajak aku masuk katenye ta cukup orang..masuk jelh..pastuh pegi camping perdana banyak kali..kadet polis perempuan semestinye juara.. EVERY YEAR bebe! jangan men gile :) lawan sekolah juara .. lawan dearah no 3 ...tp NGO kalah..mase tuh last year kot..terpilih kawad individu 2 kali berturut-turut..haha:D aku pon ta sehat sangat..tapi paling bes hari kadet polis peringkat negeri..sekolah aku sek.men.keb.panchor.. dan sek.puteri trpilih time tuh..tuk kawad kawalan kehormatan..pakai M16 tuh..memang gigil lah kan..haha...tapi tuh sume pengalaman..dengan cik-cik polis tuh..sume bek-bek ..sangat bess! rindu sangat-sangat..dan paling bes..ak di nek kan pangkat as KOPERAL..ahhaha,,jangan engat badan kecik ta boleh tau..:) baju kadet aku still simpan lagi..accesories sume..ahhh...rindunye na pakai balik sume tuh..na kawad dalam hujan :)


Yang nih tentang selection tuk pengawas ..3 kali selection..time form 1 siap duk exam lagi..tapi ta de rezeki...
second time form 4..kene interview lagi..aduiii..tah apelah aku jawab time tuh..memang klaka lah kan..and last form 5.. dapat jugak..:) Alhamdullillah..mesti korang tanye kenapa ak suke sangat jadi balaci cikgu nih..kene kutuk kot jadi pengawas..tapi bes apee..banyak kelebihan plaq...boleh masuk kelas lambat..hehe..rehat awal :) nama selalu lepas je kann :) ta blacklist punn..














time sekolah amek art..tapi tuah ayam nampak di kaki tuah manusia..tuhan je tahu...apply poly...alhamdulillah....tapi bukan kos art last..account...saje na try..mencabar ke ta..tapi last-last hambek kau..haha..pening seyhh..lagi-lagi ta de basic..kene pickup cepat..kalau ta tercicir lah kau..tapi alhamdulillah...sekaran da masuk sem 4 na masuk sem 5 dah..tinggal setahun je lagi..na graduation..ta saba nye! tapi before aku masuk poly..apply upu..ta dapat..sedihh..apply poly..appply. poly tech mara..tapi last-last form 6 sampai dulu..aku masuk form 6 for two weeks je ko..ta tahan...susa sangat...memang hati aku bukan kat situ..dalam hati aku kalau dapat offer mana2 memang aku blah je..last surat kolej poly tech mara sampai..pegilah..for 3 weeks pulak..bes sangat kt ctuh..tapi aku amek bussiness lah,,bukan bidang ak..:) then last dapat poly..aku engat ta da pindah lagi..kawan-kawan pon dah de..my roomate FAI n NAD rindu sangat kat dorang :) tapi aku pindah jugak..alhamdulillah.once again..sebab hidup aku lebih bek di poly..jumpe kawan-kawan yang sekepale..memahami..!! sayang gile kt korang ICHA n KYRA ..my bestiee!! muahhhhhhhh :)

wif my junior and classmate..pict-pict kat atas nih sume wif my bestie okee! :) so gossip not allowed!



sekian .. ~

psst// tuh gambar-gambar lame yang dapat dikesan..yang len ta de dah delete.:) macam kanak2 ..tapi tak kesa ponn :)


Friday, 11 November 2011

shawl oh! shawl! ♥ ♥ ♥

hello peeps! 

kali nih na update bout shawl :) yang menjadi kegilaan gadis-gadis zaman modern sekarang :)kalau keluar pegy mana-mana..shopping complex ke..even g beli goreng pisang depan umah pon boleh pakai shawl lagi..huhuh..tuh dah obses sgtt tuh...na buad tutorial pon...still in trining ...tgk youtube ...aku pon still belaja lagi cara-cara na style yang ta sbrape..tapi at least mencube..ta salahkan..^^ ta cube ta tahu..dah cube baru tau gian dy mcm mana na blaja lagi..mula-mula memang susah..try pakai...muke tah macam hape....tapi dah selalu sangat try..pakai je...buad ape na kisah ape orang cakap pasal cara ak...janji ak ikot cara ak..ta tiru sape..sikit2 ade lahh :)
tipulah kalau cakap ta de kan..huhu..aku pon start obses since taun nih...tau akan kewujudan shawl nih lame dah..tapi ta teringin pon na try..tgk macam ape entah orang pakai..bebelit orang pakai!ta rimas keee ..hohoh...
last2...muke nih jgak yang pakai..;p still tengah buad collection lagi.. ta puas hati dengan shawl2 yang aku de sekarang..na carik shawl-shawl memang senang na carik ...tapi yang cun...lain-dari yang lain..susa sangat...
and one more thing..two tone three tone owning..ak ta pakai okee..sebab itu akan membuatkan muka saya bertambah bulat :)..ta penah try pakai..tapi akan mencube ..soon! insyaallah..







 







cun kan style dorg ^^ wahhhh!

also ini antara link-link yang aku suke sangat tengok tutorial diorang.. simple n cutee!

1. hana tajima
2. Ayun Ayunar
3. Tyahxxbiebs's channel
4. ElyaShazleen
5.Ain 1289's

itu sahaja link yang aku follow buad mase nih..kalau ade yang lain..ta salahkan sharing..mesti lagi bes! ^^
if ada link baru akan di update ...

soo!! SELAMAT MENCUBA ♥ ♥ ♥

..dimana letaknya kehenseman seorang lelaki..


Kecantikan seorang lelaki bukan kepada rupa fizikal tetapi pada murni
rohani. Lelaki yang cantik adalah :-

1) Lelaki yang mampu mengalirkan air mata untuk ingatan.
2) Lelaki yang sedia menerima segala teguran.
3) Lelaki yang memberi madu, setelah menerima racun.
4) Lelaki yang tenang dan lapang dada.
5) Lelaki yang baik sangka.
6) Lelaki yang tak pernah putus asa.


Kecantikan lelaki berdiri di atas kemuliaan hati. Seluruh kecantikan Yang
Ada pada Nabi Muhammad adalah kecantikan yang sempurna seorang lelaki…

Dan dimana Kegagahan Wanita???
Kegagahan seorang wanita bukan kepada pejal otot badan, tetapi pada
kekuatan perasaan. Perempuan yang gagah adalah :-

1) Perempuan yang tahan menerima sebuah kehilangan.
2) Perempuan yang tidak takut pada kemiskinan.
3) Perempuan yang tabah menanggung kerinduan setelah ditinggalkan.
4) Perempuan yang tidak meminta-minta agar di penuhi segala keinginan.
Kegagahan perempuan berdiri di atas teguh iman. Seluruh kegagahan yang ada
pada Khadijah adalah kegagahan sempurna bagi seorang perempuan.
Sabda Rasulullah SAW :
“Sebarkanlah ajaranku walaupun satu ayat ” Surah Al-Ahzab : Ayat 71
“Nescaya Allah memperbaiki bagimu amalan-amalanmu dan mengampuni bagimu
dosa-dosamu. Dan barangsiapa mentaati Allah dan Rasul-Nya, maka
sesungguhnya ia telah mendapat kemenangan yang besar.”

Friday, 4 November 2011

T A Y L O R ♥ S W I F T



salam sayangs
kali nih na cerita tentang artis pujaan hati sy yang paling cute ! cun ! superb ! gorgeous ! TAYLOR SWIFT packages dy nih..satu2 ny artis country yang ak gile sangat2 bukan sebab dy cantik je.suara dy ..lagu2 dy ..like..
i. back to disember
ii. today was fairytale
iii. love story
iv . spark fly
v. mine
yang kat atas nih paling favourite lh! ulang-ulang banyk kali pon bole tertido kot nan kemerduan suare dy..paling ak obses dengan kecantikan dy...try to be like her!tapi bertudung plaq ;p..hehe tapelh:) dy nih baru natural beauty habess..kaw2 punye meyh..ak try carik gamba2 dy sume yang cantik2x ta de pon ak jmpe yang ta oke..makeup ke non makeup ..original natural beauty :)paling suke lipstik merah..hoho..kalau ak pakai osahh buruk ye ta;p..apelahh:)and the latst news about taylor swift are converted to islam :)dun know lh bende tuh betol ke ta..
kalau betol alhamdulillah;) tambah lagi seorang saudara seislam yang baru :D B.T.W I LOVE YOUUU TAYLOR!!!!i will support you forever ! muahhh!:*

flying kiss for me:) hahaha. muahh :*

and last.. nih lah article yang menyatakan she has converte to islam.:)njoy!


psst// pict2 di atas yang da lame okeh..mane lepas nih..pakai jubah..wearing shawl plaq ke..who knows!! wahhh..excited sangat nih.. :)